Ministrul Dezvoltării a vizitat șantierul de restaurare de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

Inaltpreasfințitul Părinte Calinic al Sucevei și Rădăuților l-a primit in vizită vineri pe Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, venit să evalueze stadiul lucrărilor de restaurare a bisericii Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava.

Oficialul a făcut o vizită de lucru la Mănăstirea „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”, unde a ajuns �impreună cu Președinte Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și cu Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu.

Alături de Inaltpreasfințitul Părinte Calinic, arhiepiscopia a fost reprezentată la intrunire de Arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ eparhial, și de părinți consilieri de la Centrul Eparhial.

Vizita a avut ca scop evaluarea stadiului lucrărilor de reabilitare și restaurare a Bisericii „Sfantul Gheorghe” a Mănăstirii „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Ministrul Dezvoltării a discutat cu reprezentanții mănăstirii și ai echipei de constructori și a vizitat șantierul, pentru a vedea personal munca depusă pană in prezent.

La finalul vizitei, Părintele Arhiepiscop Calinic i-a decernat Ministrului Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, Ordinul Eparhial „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru mireni, in semn de recunoaștere a implicării sale deosebite in promovarea valorilor culturale și religioase ale Romaniei.

Acest ordin reprezintă un simbol al legăturii stranse dintre Biserică și statul roman in susținerea proiectelor de restaurare și conservare a patrimoniului cultural și spiritual al țării noastre.

Ministerul Dezvoltării și-a reafirmat angajamentul ferm de a susține proiecte de importanță națională și de a continua colaborarea cu instituțiile bisericești și culturale pentru a conserva și pune in valoare moștenirea culturală�a�Romaniei.

Mănăstirea „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”, veche de peste cinci secole, se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și este unul dintre importantele monumente spirituale ale Romaniei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 81

Id: 79147

Data: Sep 18, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).