Pr. Gheorghe Colțea, fostul protopop de Bran-Zărnești, a fost comemorat la un an de la trecerea la Domnul

Preotul Gheorghe Colțea, primul protopop de Bran‑Zărnești și paroh la Moieciu de Jos, a fost comemorat sambătă la un an de la trecerea sa la cele veşnice.

Slujba de pomenire a fost oficiată in Biserica „Sfantul Nicolae” din Moieciu de Jos de un sobor de clerici condus de protopopul de Brașov, Părintele Dănuț‑Gheorghe Benga.

Au participat membri ai familiei Părintelui Colţea, rude, apropiaţi şi credincioşi care l-au cunoscut şi apreciat.

„După slujba Parastasului a fost sfințită crucea de pe mormantul părintelui protopop Gheorghe Colțea și s‑au incununat astfel lucrările de amenajare a locului pentru odihna de veci a celui care a slujit timp de 30 de ani la Moieciu de Jos”, a declarat preotul paroh Alexandru Colțea de la Biserica „Sfantul Nicolae” din Moieciu de Jos.

Preotul Gheorghe Colțea s‑a remarcat printr‑o bogată activitate misionară şi administrativă, susţinand numeroase proiecte duhovniceşti, culturale şi social‑educative ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Multe dintre acestea au fost menţionate in mesajul Patriarhului Daniel, transmis la inmormantarea clericului.

Clericul�a trecut la cele veșnice�in 17 septembrie 2022 şi inmormantat in cimitirul Bisericii „Sfantul Nicolae” din Moieciu de Jos.

Citeşte şi: Pr. Gheorghe Colțea, in interviul pe care l-a dorit publicat după plecarea sa la Domnul: Am iubit foarte mult Biserica

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 146

Id: 79151

Data: Sep 18, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).