Misiunea Diaconia a serbat 20 de ani de activitate oferind Ludobusul copiilor dintr-un sat basarabean

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei și-a serbat sâmbătă 20 de ani de existență cu copiii din satul basarabean Bălăbănești, raionul Criuleni, cărora le-a oferit Ludobusul, noul proiect al organizației.

Ludobusul este un microbuz echipat cu jocuri pentru copii și însoțit de animatori voluntari pregătiți pentru a desfășura activități cu cei mici. Scopul proiectului este să ofere activități extrașcolare copiilor de la sate, care au acces redus ele.

„Pandemia a furat mai mult de un an din plăcerea copilăriei celor care au fost nevoiți să-și petreacă timpul în izolare”, a declarat Igor Belei, Director Executiv al Misiunii Sociale Diaconia, prezent la lansarea Ludobusului în satul Bălăbănești.

Echipa Misiunii Sociale Diaconia a participat la lansarea Ludobusului din satul basarabean Bălăbănești. Foto credit: Facebook / Misiunea Socială „Diaconia”

„La 20 de ani, Diaconia oferă un alt dar pentru comunități – proiectul Ludobus, începutul unei caravane de bucurie, care va staționa și va aduce buna dispoziție în comunitățile rurale, acolo unde copiii au mai puține oportunități de a-și petrece timpul frumos și util.”

El a amintit că un alt efect benefic al proiectului este că „ludobusul va deveni și o școală de dăruire pentru voluntarii implicați”.

Printr-un parteneriat de responsabilitate socială corporativă cu echipa Premier Energy Distribution, în această vară, Ludobusul va organiza și jocuri axate pe securitatea electrică.

Proiectul este sprijinit de Caritas Viena și Caritas Ambrosiana.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar