Moastele Sfintilor Imparati Constantin și Elena de la Patriarhie, in eparhiile din vestul tarii

Moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena, de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, sunt duse de astazi, 3 decembrie 2013, în Eparhiile din vestul tarii. Racla cu sfintele odoare va fi însotita de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena au plecat în vestul tarii de la Reședința Patriarhala unde au fost prezenți Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.La plecare, Parintele Patriarh a transmis binecuvântarile sale si a spus ca sfintele moaste sunt duse pentru întarirea credintei si evlaviei credinciosilor. „Racla cu fragmente din moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena merge într-un pelerinaj mai lung în patru eparhii: în Episcopia Devei si Hunedoarei, în Episcopia Caransebesului, în Arhiepiscopia Timisoarei si în Arhiepiscopia Aradului, toate în partea de vest a tarii. Aceasta lucrare misionara este o lucrare în care se arata mai întâi cinstirea adusa Sfintilor Împarati Constantin si Elena ca aparatori si ajutatori ai Bisericii lui Hristos si ca ocrotitori ai tuturor celor care sunt ctitori de biserici, binefacatori, miluitori si ajutatori si ocrotitori ai tuturor misionarilor crestini”, a spus Preafericirea Sa.

Sfintele moaște în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul României, în perioada 3-6 decembrie2013, racla cu fragmente din moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena, de la Catedrala Patriarhala din București, va fi adusa în Episcopia Devei și Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de praznuirea a doua dintre marile sarbatori ale eparhiei: pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Varvara, Ocrotitoarea minerilor, respectiv hramul Catedralei Episcopale ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.Manifestarile prilejuite de prezența Sfintelor Moaște ale Sfinților Împarați Constantin și Elena în Episcopia Devei și Hunedoarei se vor desfașura dupa urmatorul program, potrivit episcopiadevei.ro:Marți, 03 decembrie:- La ceas de seara racla cu Moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena va fi întâmpinata în biserica ”Sfânta Mare Mucenița Varvara” din Petroșani.Miercuri, 04 decembrie:- În dimineața zilei de praznuire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, Sfânta Liturghie va fi oficiata de catre un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, la biserica ”Sfânta Mare Mucenița Varvara” din Petroșani.- În dupa-amiaza zilei, racla cu Sfintele Moaște va fi întâmpinata la biserica Sf. Ier. Nicolae din Hațeg, unde va ramâne pâna în dimineața zilei de 05 decembrie.Joi, 05 decembrie:- Dimineața, Sfintele Moaște vor fi primite în Catedrala ”Sfinții Împarați Constantin și Elena” din Hunedoara, urmând apoi a fi oficiata Dumnezeiasca Liturghie.- În seara zilei racla cu Sfintele Moaște va fi purtata în procesiune spre Deva, unde va fi întâmpinata la Catedrala Episcopala ”Sfântul Ierarh Nicolae” și așezata spre închinarea credincioșilor, moment care va fi urmat de savârșirea Slujbei Vecerniei unita cu Litia, iar la final corul preoțesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei și Hunedoarei va susține un concert de colinde.Vineri, 06 decembrie:- La orele dimineții (9,00) soborul de arhierei va fi întâmpinat în Catedrala Episcopala, urmând apoi savârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.- Racla cu Moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena va ramâne la Catedrala Episcopala ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ din Deva pâna în dupa-amiaza zilei.

Bucurie duhovniceasca pentru credincioșii Eparhiei Caransebeșului

Cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, moaștele Sf. Împarați Constantin și Elena, de la catedrala patriarhala din București, vor fi aduse în perioada 6-8 decembrie 2013 spre închinare în Episcopia Caransebeșului, potrivit episcopiacaransebesului.ro. Delegația patriarhala va însoți sfintele moaște în municipiul Caransebeș, în orașele Bocșa și Anina, precum și în municipiul Reșița, dupa urmatorul program:Vineri 6 Decembrie17.45 – Întâmpinarea moastelor Sf. Împarați Constantin și Elena la Centrul Eparhial din Caransebeș si procesiunea cu sfintele moaste spre catedrala episcopala „Învierea Domnului” din Caransebes;18.00 –Savârsirea slujbei Vecerniei cu Litie, timp în care pelerinii se vor închina sfintelor moaste;19.30 – Recital de colinde cu participarea: Corului catedralei episcopale din Caransebeș, Corul studenților teologi din Caransebeș si Grupul psaltic al Episcopiei Caransebesului;Sâmbata 7 decembrie 20139.00 – Deplasarea în procesiune a soborului de la resedinta episcopala la catedrala „Învierea Domnului” din Caransebes;9.30– Savârșirea Sf. Liturghii arhierești;16.00 – Deplasarea delegației cu sfintele moaște la biserica parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocșa Româna, protopopiatul Reșița;17.00– Savârșirea Vecerniei cu Litie la biserica parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Bocșa Româna;19.00 – Scurt recital de colinde oferit de corul parohiei;Duminica 8 decembrie 20139.00 – Întâmpinarea ierarhilor și a sfintelor moaste la biserica „Sf. Împarați Constantin și Elena” din Anina;9.30– Savârșirea Sf. Liturghii arhierești la biserica „Sf. Împarați Constantin și Elena” din Anina;15.00– Întâmpinarea ierarhilor și a sfintelor moaste la biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Govândari din Reșița;15.30 – Savârșirea unei slujbe de Te-Deum de catre preoți și diaconi la biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Govândari din Reșița;17.00 – Plecarea delegației spre Arhiepiscopia Timișoarei;

Sfintele moaște ale Sf. Împarați Constantin și Elena în Arhiepiscopia Timisoarei

Cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 8-9 decembrie 2013, moastele Sf. Împarati Constantin si Elena, de la catedrala patriarhala din Bucuresti, vor fi aduse spre cinstire în Arhiepiscopia Timisoarei. Slujbele oficiate cu acest prilej se vor desfasura dupa urmatorul program pe care îl aflam de pe site-ul mitropoliabanatului.ro:Duminica 8 decembrie18,00- Întâmpinarea sfintelor moaste la Catedrala mitropolitana -Savârsirea slujbei Vecerniei cu Litie22,00- Slujba Utreniei24,00- Sfânta LiturghieLuni 9 decembrie 8,00- Acatistul Sfintilor Împarati Constantin si Elena9,00- Sfânta Liturghie arhiereasca16,30- Slujba Vecerniei17,30- Concert extraordinar de colinde cu participarea coralei “Epifania” a Arhiepiscopiei Timisoarei

Moaștele Sfințiilor Împarați Constantin și Elena în Eparhia Aradului

Cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul României, în perioada 09-11 decembrie, racla cu fragmente din moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena, de la Catedrala Patriarhala din București, va fi adusa în Arhiepiscopia Aradului.Manifestarile prilejuite de prezența Sfintelor Moaște ale Sfinților Împarați Constantin și Elena în Arhiepiscopia Aradului se vor desfașura dupa urmatorul program pe care îl aflam de pe site-eul episcopiaaradului.ro:Luni 09 Decembrie 201318:30 - Întâmpinarea moastelor Sf. Împarati Constantin si Elena la intrare în judetul Arad.18:50 - Întâmpinarea moastelor Sf. Împarati Constantin si Elena la intrare în Municipiul Arad.19:00 - La ceas de seara, racla cu Moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena va fi întâmpinata la Manastirea Hodos – Bodrog de Înaltpreasfintitul Timotei Seviciu - Arhiepiscopul Aradului, de Staretul si soborul Manastirii, membrii Permanentei Consiliului Eparhial (ectenii, rugaciuni, cuvântari ÎPS Timotei, cuvântari staret).19:40 - deplasarea delegatiei cu sfintele moaste spre Catedrala ,,Sfânta Treime” din Arad, însotita de echipaj de politie, sobor de preoti, slujire în Catedrala Sfânta Treime. Racla cu Moaștele Sfinților Împarați Constantin și Elena va ramâne spre închinare în Catedrala Arhiepiscopala ,,Sfânta Treime’’ din Arad pâna în dimineata zilei de miercuri.Dupa sosirea la Catedrala Arhiepiscopala din Arad se va oficia:- Acatistul Sfintilor Împarati Constantin si Elena22:00 - Utrenia Marti 10 decembrie 201307:00 - Acatistul Sfintilor Împarati Constantin si Elena08:00 - Ceasurile III si VI09:00 - Sfânta Liturghie12:15 - Închinare la Sfintele Moaste (se acompaniaza de Coruri)17:00 - Slujba Vecerniei cu Litie19.00 - Coruri recital (Colinde sustinute de elevii de la Seminar si studentii de la Facultatea de Teologie)22:00 - Utrenia Miercuri 11 decembrie 2013 07:00 - Acatistul Sfintilor Împarati Constantin si Elena08:00 - Sfânta Liturghie10:30 - Plecare la Sfânta Manastire Arad - GaiBucuria prilejuita de prezența Sfintelor Moaște în Eparhiile din vestul țarii este cu atât mai mare cu cât anul 2013 a fost declarat de catre Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An Omagial al Sfinților Împarați Constantin și Elena.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 318

Id: 36190

Data: Dec 3, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar