Noi burse oferite de Fundatia Mitropolitul Bartolomeu

Valoarea totală a burselor acordate va fi de 87.600 de lei. În urma evaluărilor, bazate pe criterii precum performanţele şcolare şi profilul social şi familial ale fiecăruia, dintre cei 222 de candidaţi au fost selectaţi 16 elevi de liceu, 12 studenţi, 4 masteranzi şi 2 doctoranzi, care să beneficieze de sprijin material în vederea continuării studiilor. Bursierii provin din toate zonele ţării, Bucureşti, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Harghita, Cluj, Sălaj, Craiova, Paşcani, Caracal.

„Pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv şi transparent atât performanţele şcolare, cât şi profilul social şi familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu şi studentilor s-a făcut pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor şi doctoranzilor au fost evaluate şi notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie din Cluj”, a argumentat administratorul fundaţiei, pr. dr. Bogdan Ivanov.

Cu fiecare dintre bursieri, fundaţia va încheia un contract în care vor fi prevăzute drepturile şi obligaţiile ambelor părţi pe toată durata derulării bursei. Fiecare elev va primi câte 200 lei/lunar, studenţii vor fi beneficiarii sumei de 300 de lei/lunar, iar câte 400 de lei se acordă masteranzilor şi doctoranzilor.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, înfiinţată în urmă cu trei ani şi jumătate de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, reprezintă un proiect generos destinat tinerilor merituoşi de astăzi şi de mâine. Fundaţia are ca scop principal acordarea de burse tinerilor înzestraţi cu daruri intelectuale şi morale, dar lipsiţi de posibilităţi financiare, din resursele proprii pe care le administrează potrivit dorinţei fondatorului ei. Până în prezent, Fundaţia Mitropolitul Bartolomeu a acordat 111 burse în valoare totală de 275.700 de lei.

sursa: radiorenasterea.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei