Părintele Iustin Parvu a fost comemorat la Mănăstirea Paltin

Părintele Iustin Parvu a fost comemorat sambătă printr-un simpozion la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, din județul Neamț. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Manifestarea, prilejuită de implinirea a 105 de la nașterea marelui duhovnic, a inceput cu Sfanta Liturghie și slujba parastasului oficiate de Preasfințitul Părinte Veniamin.

In cadrul sesiunilor de comunicări au fost evocate personalitatea Părintelui Iustin și suferințele pe care le-a indurat in perioada petrecută in inchisoare.

De asemenea, participanții au avut oportunitatea de a vizita chilia in care acesta a viețuit și muzeul martirilor din temnițele comuniste amenajat in incinta așezămantului monahal.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Romani, filiala Brașov, și a Asociației „Neam unit”, s-a incheiat cu o procesiune la mormantul Părintelui Iustin.

Părintele Iustin Parvu a trecut la cele veșnice in data de 16 iunie 2013, fiind inmormantat in cimitirul Mănăstirii Petru Vodă. A fost incarcerat vreme de 12 ani in temnițele din Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud.

Foto credit: Mănăstirea Petru Vodă / Atitudini


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 38

Id: 80278

Data: Feb 12, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).