Parohia Curagau trimite in tabara 10 copii, dintre care unii nu au parasit niciodata satul natal

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Curagău, comuna Comarna, județul Iași, va trimite în tabără 10 copii din comunitate. Astfel, în perioada 3-8 iulie 2022, unii dintre ei vor ieși pentru prima dată din satul natal.

„Dorim să trimitem 10 copii din parohie, pentru 6 zile, în tabăra Floare de Colț, în stațiunea Durău, pentru că reprezintă o ocazie deosebită pentru ei de a ieși din spațiul satului, pe care unii nu l-au părăsit niciodată și a uita pentru un timp de grijile cu care se confruntă zilnic”, a declarat Parohul Dragoș Bălinișteanu.

„În tabără vor participa la diferite activități recreative, vor avea ocazia de a admira frumusețea naturii, vor lega prietenii noi, vor învăța lucruri utile pentru dezvoltarea lor personală și nădăjduim că se vor apropia mai mult de Dumnezeu” a adăugat preotul.

Tabăra Floare de Colț este organizată anual în stațiunea Durău, iar participarea unui copil, timp de șase zile, costă 1.300 de lei. Copiii se vor bucura de drumeții alături de animatorii lor, de parcul de aventură și plimbările cu caiacul care le stimulează curajul, de momente artistice care le vor încuraja creativitatea, de ateliere de comunicare și formare duhovnicească care le vor bucura sufletul.

„Pentru familiile din parohia noastră este foarte greu sau chiar imposibil să-și trimită copiii într-o astfel de tabără. Am reușit anul trecut să trimitem câte cinci copii în tabăra de vară și în cea de iarnă. Este greu de povestit bucuria, entuziasmul și mulțumirea cu care s-au întors cei mici. Nădăjduim că și acum vom reuși să trimitem în tabăra de vară cei 10 copii, cu ajutorul fiecărui om care poate dona pentru acest lucru”, a mai spus Părintele Dragoș Bălinișteanu.

Parohia are nevoie să strângă 13.000 de lei pentru a trimite copiii în tabără.  Acțiunea face parte din proiectul parohial „Trimite un copil în tabără”, aflat deja la cea de a treia ediție.

Donează

Cont CEC Bank

Parohia „Sf. Ioan Botezatorul” Curagau
CUI 25692560
RO52CECEIS1030RON1123451

Conturi ING Bank

Bălinișteanu Dragoș Iunian
RO38INGB0000999904770493 (Lei)
RO93INGB0000999907935292 (Euro)

PayPal

@DBalinisteanu

Revolut

0745 317 555

Foto credit: Doxologia.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 39

Id: 76844

Data: May 6, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).