Patriarhul Catolicos Ilia al Georgiei s-a intalnit cu papa Francisc, la Palatul Patriarhal din Tbilisi (Video)

papa-patriarhul-ilia

Vineri dupa-amiaza, papa Francisc s-a intalnit cu Preafericitul Parinte Ilia al II-lea, Patriarhul Catolicos al intregii Georgii, la Palatul Patriarhal din Tbilisi, transmite CTV.

Papa Francisc a inceput astazi, 30 septembrie 2016, vizita sa de trei zile in Caucaz.

In jurul orei locale 15.00, papa Francisc a ajuns pe Aeroportul International din Tbilisi, unde a fost intampinat de Presedintele Republicii Georgia si de Patriarhul Georgiei.

Dupa ceremonia de primire de la aeroport, papa Francisc a fost primit de Presedintele Georgiei, Excelenta Sa Giorgi Margvelashvili, la palatul prezidential din Tbilisi.

In continuare, Patriarhul Ilia al Georgiei l-a primit, la palatul patriarhal din capitala Georgiei, pe papa Francisc. In cadrul intalnirii, au fost transmise mesaje de pace. De asemenea, au fost evidentiate aspecte din istoria crestinismului georgian si au fost apreciate bunele relatii intre Biserica Ortodoxa Georgiana si Biserica Romano-catolica. Cei prezenti au audiat mai multe imne religioase compuse de Patriarhul Ilia.

Sambata seara, papa Francisc va merge la Mtskheta, unul dintre cele mai vechi orase georgiene, care se afla in apropierea capitalei, pentru a vizita Catedrala Svetitskhoveli, care dateaza din secolul al XI-lea. Acolo va fi intampinat de Patriarhul Ilia al II-lea.

Papa Francisc va petrece doua zile in Georgia, iar duminica, 2 octombrie, va vizita Azerbaidjanul.

Aceasta este a doua vizita a unui papa in Georgia. Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Tbilisi in noiembrie 1999, cand s-a intalnit cu Patriarhul Ilia al II-lea.

In urmaunor contestari cu privire la vizita papei in Georgia, Patriarhia Georgiei a emis un comunicat miercuri, 28 septembrie 2016, in care spune ca Sanctitatea Sa Papa Francisc I va vizita Georgia la invitatia Presedintelui Georgiei si a Patriarhului-Catolicos al intregii Georgii. Patriarhia Georgiei va primi oaspetele cu respect si spera ca aceasta vizita sa contribuie la apropierea relatiilor multilaterale si promovarea pacii in regiune .

https://www.youtube.com/watch?v=qfgRQ4t54Bg

The post Patriarhul Catolicos Ilia al Georgiei s-a intalnit cu papa Francisc, la Palatul Patriarhal din Tbilisi (Video) appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 523

Id: 61150

Data: Oct 1, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar