Patriarhul Ecumenic isi sarbatoreste ocrotitorul spiritual

His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, isi sarbatoreste astazi, 11 iunie 2016, ocrotitorul spiritual, pe Sfantul Apostol Bartolomeu.

Patriarhul Bartolomeu s-a nascut in anul 1940, in insula Imvros (Gökçeada, pe teritoriul actual al Turciei).

A studiat la Seminarul de la Halki (Istanbul) la Universitatea Gregoriana din Roma, la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elvetia) si la Universitatea din Munchen (Germania).

In anul 1961 a fost hirotonit diacon de catre Mitropolitul Meliton de Calcedon. In anul 1969 a fost hirotonit preot de catre Patriarhul Ecumenic Atenagora, devenind dupa trecerea la cele vesnice a acestuia principalul colaborator al succesorului sau, Patriarhul Dimitrie I. In anul 1973 a fost hirotonit arhiereu, cu titlul de Mitropolit al Filadelfiei, iar in 1990, dupa mutarea la Domnul a mitropolitului Meliton de Calcedon, devine Mitropolit de Calcedon si decan al Sfantului Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

In anul 1991, dupa trecerea la cele vesnice a Patriarhului Ecumenic Dimitrie I, este ales, in unanimitate, in demnitatea de Patriarh Ecumenic, la varsta de 51 de ani. Intronizarea sa a avut loc in data de 2 noiembrie a aceluiasi an.

Mesajul de felicitare al Patriarhului Romaniei adresat Patriarhului Ecumenic de ziua onomastica - Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane

The post Patriarhul Ecumenic isi sarbatoreste ocrotitorul spiritual appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 514

Id: 60138

Data: Jun 11, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei