Patriarhul Romaniei a oferit distinctii voluntarilor implicati in Campania Sanatate pentru Sate

dsc_7482

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a fost prezent sambata, 15 octombrie 2016, la gala Sanatate pentru Sate ce a avut loc la Palatul Patriarhiei. La eveniment au participat voluntarii si persoanele care s-au implicat in campania umanitara initiata de Patriarhia Romana in colaborare cu Ministerul  Sanatatii.

In cuvantul adresat celor prezenti, Preafericirea Sa a evidentiat rolul deosebit al campaniei de a ajuta persoanele cu o situatie materiala fragila din mediul rural.

Cele 35 de deplasari ale Caravanei Sanatate pentru Sate in localitati rurale din judetele Ilfov si Prahova au avut ca rezultat 3323 de beneficiari, in majoritate varstnici si copii, care au fost consultati medical cu multa atentie si mult profesionalism. Observatiile si concluziile sistematice, detaliate ale acestui raport vor fi comunicate Ministerului Sanatatii, potrivit Protocolului de cooperare amintit mai sus, pentru o mai buna evaluare a situatiei din mediul rural si pentru masurile viitoare care se impun, a precizat Patriarhul Daniel.

Totodata, Patriarhul Romaniei a vorbit si despre profesionalismul si dedicarea de care au dat dovada atat preotii parohi, cat si autoritatile locale.

Un aport deosebit a fost buna cooperare a preotilor parohi si a primarilor din localitatile vizitate cu echipa de voluntari din Proiectul Sanatate pentru Sate, mobilizand populatia din mediul rural spre a beneficia de consultatii medicale gratuite, a spus Patriarhul Romaniei

La final, Preafericirea Sa a oferit voluntarilor implicati in campanie Diploma omagiala cu medalie Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul .

Ca semn de apreciere, recunostinta si incurajare pentru viitor, oferim voluntarilor angajati in Proiectul Sanatate pentru Sate o distinctie de inalta semnificatie: Diploma omagiala cu medalie Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul , in acest an comemorativ 2016, cand se implinesc 300 de ani de la moartea martirica a acestui erudit tipograf si mare marturisitor, Mitropolit al Ţarii Romanesti in timpul stapanirii otomane, a precizat Preafericirea Sa.

Recunostinta si pretuire pentru activitate umanitara exemplara - Basilica.ro

[gallery link="file" ids="147674,147675,147676,147677,147678,147679"]

 

The post Patriarhul Romaniei a oferit distinctii voluntarilor implicati in Campania Sanatate pentru Sate appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 985

Id: 61227

Data: Oct 15, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar