Pelerinaj cu moaștele Sf. Nectarie la 6 parohii din Protoieria Campina: Sfantul iese in intampinarea credincioșilor

În Protoieria Câmpina începe duminică tradiționalul pelerinaj cu moaștele Sfântului Nectarie din Eghina. Acestea vor ajunge la șase parohii în perioada 3-9 iulie 2022. Protopopul Grigore Melnic, inițiatorul programului, spune că scopul este să-l ducă pe sfânt cât mai aproape de cei bolnavi sau vârstnici și de cei care nu-și permit să iasă din localitate pentru a ajunge la sfintele moaște.

„Primul câștig este că marii sfinți ajutători merg în localitățile, în parohiile, în orașele și satele noastre pentru a aduce acolo sfințenia lui Dumnezeu, iar al doilea câștig al pelerinajului este că omul de rând și vârstnicul care nu se poate deplasa din diverse motive în locurile unde sunt sfinte moaște primesc acest dar desoebit, de a-i avea pe sfinți la biserica lor și ast de a se întâlni astfel cu sfântul”, explică Părintele Grigore Melnic.

„De fiecare dată am primit mesaje de la oameni care au spus că nu pot merge departe și ne-au mulțumit cu lacrimi în ochi pentru că i-am dus pe sfinți la ei acasă”, adaugă Protopopul de Câmpina.

Fiecare parohie are un program propriu, din care nu vor lipsi slujbele de Priveghere și alte momente de rugăciune.

Program

3-4 iulie: Parohia „Sfântul Prooroc Ilie” – Sinaia I din Sinaia, jud. Prahova
4-5 iulie: Parohia Sinaia II din Sinaia, jud. Prahova
5-6 iulie: Parohia Ghioșești (Comarnic), jud. Prahova
6-7 iulie: Parohia Comarnic, jud. Prahova
7-8 iulie: Parohia Poiana Comarnic, jud. Prahova
8-9 iulie: Parohia Nistorești (Breaza), jud. Prahova

Moaștele purtate în pelerinaj în perioada 3-9 iulie 2022 sunt din patrimoniul Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” a Parohiei „Sf. M. Mc. Dimitrie – Câmpina”. Foto: Ziarul Lumina

Fragmentul din moaștele Sfântului Nectarie care este purtat în acest pelerinaj provine din patrimoniul Parohiei „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Câmpina și pot fi găsite spre cinstire în biserica acesteia, care are hramurile „Sf. Cuv. Parascheva” și „Sf. Antonie cel Mare”.

Icoana Maicii Domnului Prodromița la Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” a Parohiei „Sf. M. Mc. Dimitrie – Câmpina”. Foto: Ziarul Lumina

Biserica parohială are la loc de cinste și o copie a icoanei Maicii Domnului „Prodromița”.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 392

Id: 77246

Data: Jul 2, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).