Praznicul Schimbarii la Fata in Moldova

În cea de-a şasea zi a lunii august, în calendarul Bisericii Ortodoxe este sărbătorită Schimbarea la Faţă a Domnului. Numeroase biserici de mănăstire sau de parohie din Moldova sunt închinate acestui praznic împărătesc. Mănăstirea „Schimbarea la Faţă“ de pe Muntele Ceahlău, judeţul Neamţ, îmbracă mâine straie de sărbătoare. În această seară se va oficia slujba Privegherii, iar mâine-dimineaţă, în jurul orei 9:00, va fi întâmpinat Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care va sluji Sfânta Liturghie. Alături de Înaltpreasfinţia Sa vor sluji PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, şi PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Hram va fi mâine şi la Mănăstirea Sihla din judeţul Neamţ, a cărei biserică din lemn, aflată în apropiere, printre stânci, este închinată Schimbării la Faţă. În această seară se va săvârşi slujba Privegherii de către un sobor de preoţi şi diaconi, iar mâine-dimineaţă va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Pelerinii sunt aşteptaţi mâine în judeţul Neamţ la sărbătoarea Schitului Icoana Nouă al Mănăstirii Neamţ şi la Mănăstirea Nechit. Zi de bucurie va fi mâine în Parohia Taşca, Protopopiatul Piatra Neamţ, la Biserica „Schimbarea la Faţă“ a Mănăstirii Pietricica din Piatra Neamţ, la Biserica „Schimbarea la Faţă“ - Socola din Iaşi şi la Biserica „Schimbarea la Faţă“ a Parohiei Cucuteni - Leţcani, Protopopiatul Iaşi 1. În Eparhia Huşilor îşi serbează hramul Biserica „Schimbarea la Faţă“ din Huşi şi Mănăstirea „Schimbarea la Faţă“ - Dobrina din judeţul Vaslui, iar în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va fi sărbătoare la Mănăstirea Slatina din judeţul Suceava. Tot mâine, Mănăstirea Berzunţi din judeţul Bacău îşi aşteapă credincioşii pentru a participa la sfintele slujbe dedicate hramului.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 321

Id: 42953

Data: Aug 4, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei