Preoți din Republica Moldova in vizită de lucru la Targu Neamț pentru dezvoltarea unor proiecte comune

Mai mulți preoți din Episcopia Basarabiei de Sud au efectuat săptămana aceasta o vizită de lucru in Protoieria Targu Neamț, din Arhiepiscopia Iașilor, in baza unui protocol de infrățire semnat in septembrie 2021.

Din delegație au făcut parte preoți din protopopiatele Căușeni și Ștefan Vodă coordonați de protopopii Andrei Popovici și Dumitrenco Vadim.

Vizita de lucru a avut loc in perioada 23-25 noiembrie și a vizat inițierea și dezvoltarea unor proiecte comune.

In cadrul intrevederii de la sediul protopopiatului Targu Neamț, protoiereul Nicolae Axentioi le-a prezentat oaspeților parohiile infrățite și le-a oferit cateva daruri.

Preoții de peste Prut au vizitat muzee și biserici din Targu Neamț, au participat la slujbe in parohiile infrățite, unde au avut și intalniri de lucru cu consiliile parohiale și credincioșii.

Protocolul de infrățire are ca scop dezvoltarea unor proiecte specifice cu caracter misionar și pastoral prin care se vor iniția acțiuni concrete de cunoaștere și cooperare și derularea unor proiecte misionare și pastorale menite să promoveze valorile Ortodoxiei romanești și universale și să slujească nevoilor din parohii mai ales in pastorația credincioșilor, in recuperarea creștinilor ortodocși indiferenți sau refractari și in respingerea atacurilor eterodoxe, a detaliat pentru Doxologia, preotul Cristian Moaleș.

Foto credit: Doxologia

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 46

Id: 77432

Data: Nov 28, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).