Prima ediție a Bibliei de la București poate fi vazuta in expoziția De la Țepeș la Brancuși

Ediția Princeps a Bibliei de la București este prezentată în expoziția „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc”. Evenimentul s-a deschis la ARCUB – Hanul Gabroveni din București.

Expoziția este organizată de Arte, Cultură, București (ARCUB) și face parte din „Zilele Bucureștiului”, eveniment dedicat capitalei la 563 de ani de la prima atestare documentară.

Un alt exponat este Evanghelia Greco-Română de la București editată şi tipărită de Sfântul  Antim Ivireanul în anul 1693 la Tipografia Mitropoliei din București, sub patronajul lui Sfântului voievod Constantin Brâncoveanu.

De asemenea, expoziția cuprinde și ediția Princeps a Noului Testament de la București, tipărită în 1703.

„Peste 350 de hărți, cărți, manuscrise şi imagini rare despre istoria și cultura românilor sunt expuse, în această toamnă, într-unul din cele mai originale și ambițioase proiecte expoziționale private din țara noastră”, se arată pe site-ul oficial ARCUB.

„Obiectele prezentate în cadrul expoziţiei „De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc” fac parte din colecțiile Emilian Radu, unul dintre cei mai renumiți şi pasionați colecționari români de artă, dar şi de obiecte încărcate de istorie și cultură”, menționează sursa citată.

Expoziția este deschisă până pe 22 octombrie și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 12:00 – 20:00.

Foto credit: Historia 

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 266

Id: 77360

Data: Sep 20, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).