Proiectul catehetic Hristos impartasit copiilor , in Protoieria Dragasani

La eveniment a luat parte şi Pr. Ionuţ Sichigea de la Parohia Mădulari, responsabil pentru cateheza parohială în Protoieria Drăgăşani, profesori de religie din localitate şi alte cadre didactice.

În prima parte a întâlnirii, Părintele Petcu Augustin, preot slujitor în cadrul Parohiei Zlătărei, a ţinut o lecţie deschisă cu copiii înscrişi în proiect şi tinerii implicaţi în activităţile catehetice ale Bisericii.

În cadrul întrunirii, Părintele Protoiereu Iulian Mădălin Buşagă a insistat asupra necesităţii implementării acestui proiect în toate parohiile din mediul urban, având în vedere oportunităţile existente şi finalitatea proiectului. De asemenea, preoţii prezenţi la această întâlnire au primit îndrumări referitoare la desfăşurarea Concursului de creaţie „Alege Şcoala!”, care se adresează copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Proiectul „Alege Şcoala!”, precum şi referinţe  despre  promovarea noului  proiect cateheticpentru adulţi, intitulat “The Way” (în traducere “Calea”).

"Am insistat să se reînnoiască Parteneriatul în domeniul educaţiei şcolare şi extraşcolare dintre parohiile ortodoxe şi şcolile aflate în jurisdicţia Protopopiatului Drăgăşani pentru anul şcolar 2011–2012, cu scopul implicării tinerilor în viaţa comunităţii din care fac parte, prin intermediul activităţilor catehetice, culturale şi sociale, care vin să sprijine revitalizarea şi conservarea tradiţiilor şi a valorilor tradiţionale", a spus Părintele Protoiereu Iulian Mădălin Buşagă .

sursa: arhiram.ro

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 319

Id: 19486

Data: Jan 23, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar