PS Lucian i-a binecuvantat pe tinerii participanti la Școala de vara organizata de Episcopia Caransebesului

scoala de vara2

Episcopia Caransebesului organizeaza prin Departamentul de tineret, in perioada 25-30 iulie 2016, scoala de vara intitulata generic Credinta altfel, dupa cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea si Darius Herea.

Acest proiect desfasurat in localitatea Coronini de pe malul Dunarii este derulat in parteneriat cu Universitatea Eftimie Murgu din Resita. La tabara oferita gratuit participa peste 30 de tineri, cei mai buni si merituosi din centrele de tineret ale Episcopiei, la care se adauga tineri din Episcopia Covasnei si Harghitei.

Pe parcursul celor 7 zile copiii participa la un program duhovnicesc, la un atelier de autocunoastere si dezvoltare personala Intarim  caractere - formatori  Maria Lita si Cristina Buliga, precum si la seri tematice. Programul va include, de asemenea, si activitati educative de informatie non-formala, jocuri si activitati in aer liber. Toate aceste activitati se desfasoara sub atenta supraveghere a coordonatorilor, precum si a mai multor voluntari de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebesului.

Plusul acestei tabere este prezenta in fiecare zi a unui invitat, mari duhovnici, precum si oameni reprezentativi care au reusit in diverse domenii de activitate, respectiv din domeniul culturii, al artei, din mediul academic si mass-media, care vor vorbi copiilor si tinerilor participanti si vor purta un dialog cu ei.

Tinerii s-au bucurat in mod special de prezenta in mijlocul lor a Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, care a savarsit o slujba de multumire si binecuvantare si a stat de vorba cu ei, raspunzand la intrebarile specifice varstei tineretii. In cadrul taberei tinerii vor avea posibilitatea sa se spovedeasca si sa se impartaseasca la Sfanta Liturghie ce va fi savarsita la Manastirea Gornea. In incheierea saptamanii de la Coronini tinerii care se vor remarca in activitatile desfasurate vor fi premiati cu bani si diplome.

[gallery link="file" ids="138662,138663,138664"]

The post PS Lucian i-a binecuvantat pe tinerii participanti la Școala de vara organizata de Episcopia Caransebesului appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 636

Id: 60772

Data: Jul 27, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar