PS Timotei Prahoveanul a slujit la parohia ilfoveană Măgurele, unde a hirotonit un preot şi un diacon

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit joi la parohia ilfoveană Măgurele, care are ca hram principal „Sfinții Mari Impărați și intocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena”, informează Ziarul Lumina.

In timpul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor l‑a hirotonit intru preot pe diaconul Ionel Porojan pe seama parohiei amintite, iar pe teologul Ionuț Mirică intru diacon pe seama Parohiei Bordenii Mici, Protopopiatul Campina.

La predică, Preasfinţia Sa a arătat rolul Sfantului Constantin cel Mare in răspandirea credinţei creştine.

„Sfantul Constantin, in șirul marilor impărați romani care au condus un imperiu puternic, ce a insemnat foarte mult in istorie, a primit semne minunate de la Dumnezeu, printre care și arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer inainte de a purta o bătălie. El a așezat pe steagurile de luptă semnul Crucii și, deși armata lui era inferioară, a repurtat atunci la Pons Milvius o mare victorie”.

„El a acordat libertate Bisericilor, a convocat cel dintai Sinod Ecumenic. Marele impărat a făcut multe pentru Biserică, deși la inceput era străin de ea. Era născut din tată păgan, dar mama lui, evlavioasa Elena, l‑a inspirat și i‑a indrumat intr‑un anume fel pașii și gandirea, incat el a devenit un mare apărător al Bisericii”, a subliniat PS Timotei Prahoveanul.

Foto credit: Marius Anton

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 177

Id: 78334

Data: May 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).