Resfintire de biserica in protoieria Targu Jiu Nord

Tarnosire 1

In Duminica a 5-a dupa Rusalii (24 iulie 2016), Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, va resfinti Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Parohia Larga, Protoieria Targu Jiu Nord, judetul Gorj. Dupa slujba de resfintire, Ierarhul va oficia Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, informeaza pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Craiovei.

In cadrul Sfintei Liturghii va fi savarsita hirotonia intru preot a diaconului Stelian Ovidiu Grama, pe seama Parohiei Barsesti, Protoieria Targu Jiu Nord si hirotonia intru diacon a teologului Mircea Bivolaru, pe seama Parohiei Godinesti, Protoieria Targu Jiu Nord, judetul Gorj.

Biserica Sfintii Imparati din Parohia Larga a fost ridicata intre anii 1975 – 1985 pe ruinele unei biserici vechi, din lemn, construita in 1720. Incepand cu anul 2012, sfantul locas a intrat intr-un amplu proces de consolidare si restaurare, lucrarile fiind finalizate in acest an cu sprijinul autoritatilor publice locale si a enoriasilor in frunte cu preotul paroh Nicolae Dionisie Tataru.

 

The post Resfintire de biserica in protoieria Targu Jiu Nord appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 507

Id: 60718

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar