Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului la Ierusalim

ernea-5-630x420

Cu prilejul Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului (28 august conform calendarului iulian) la Ierusalim au avut loc ample manifestari religioase.

Cu trei zile inainte de sarbatoare, vineri, 26 august 2016, a avut loc traditionala procesiune cu icoana Maicii Domnului prin cetatea Ierusalimului. Apoi, in biserica mormantului Maicii Domnului de la Ghetsimani, in ajunul praznicului, Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a oficiat Slujba Prohodului Maicii Domnului.

Din partea Bisericii noastre a fost prezent pr. Arhim. Teofil Anastasoaie, Reprezentantul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte si Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim, Ierihon si Iordan. De asemenea, la evenimente au participat si ostenitorii de la Asezamintele Romanesti din Ţara Sfanta, dar si numerosi pelerini romani.

Mai multe informatii a oferit pr. Teofil Anastasoaie:

In data 28 august, conform calendarului iulian, la Ierusalim se praznuieste Adormirea Maicii Domnului. Traditia din Sfanta Cetate a Invierii pastreaza randuiala ca inainte cu trei zile de acest praznic sa fie coborata o icoana veche, care reprezinta scena Adormirii Maicii Domnului, de la biserica Metocului Ghetsimani aflata langa Sfantul Mormant, pe Via Dolorosa, pana la biserica Maicii Domnului de la Ghetsimani. La aceasta procesiune, desfasurata noaptea dupa oficierea Sfintei Liturghii, participa toata suflarea crestinilor din cetate cantand duioase cantari duhovnicesti. Icoana Maicii Domnului este purtata pe brate de staretul de la Ghetsimani. In zilele urmatoare se fac privegheri de noapte in biserica mormantului Maicii Domnului de la Ghetsimani. In ajunul Sarbatorii Patriarhul Ierusalimului, inconjurat de 10 mitropoliti si episcopi, a coborat la Ghetsimani si a slujit Prohodul Maicii Domnului.

[gallery link="file" ids="141497,141498,141499,141500,141501,141496"]

 

 

The post Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului la Ierusalim appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 480

Id: 60984

Data: Aug 29, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei