Schitul Magureanu | PS Ieronim ii indeamna pe creștini sa vina la biserica și sa nu-și lege sufletul de mult sau de puțin

Recomandarea PS Ieronim Sinaitul pentru credincioșii prezenți duminică la hramul Mănăstirii „Schitul Măgureanu” din Capitală a fost „să nu-și lege sufletul de mult sau de puțin și să mulțumească întotdeauna lui Dumnezeu, să vină la biserică, nu să stea departe în împietrire, în insensibilitate față de nevoile aproapelui”.

„Să vină la biserică, pentru că aici, asemenea Sfintei Fecioare Maria care a intrat în biserică, va asculta cuvântul lui Dumnezeu și îndemnurile spre bine, va afla cum să-și așeze corect viața sa”, a subliniat Episcopul vicar patriarhal.

„Aici, la biserică, se va hrăni cu cuvântul lui Dumnezeu, dar nu numai. În biserică avem mai mult decât în Templul Legii Vechi, avem harul Preasfântului Duh, avem Sfintele Taine și prezența euharistică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos care este pentru noi și merinde pentru viața aceasta, putere de a săvârși binele, îndumnezeire a firii noastre, dar și putere de transformare, de unire cu sfințenia cea preaînaltă a lui Dumnezeu”, a spus PS Ieronim Sinaitul.

În data de 21 noiembrie, PS Ieronim Sinaitul își serbează ziua de naştere. Ierarhul a împlinit vârsta de 62 de ani.


Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este hramul istoric al Mănăstirii „Schitul Măgureanu” din Capitală. Așezământul a fost înființat între anii 1751-1752 de Marele Logofăt Constantin Văcărescu.

Schitul Măgureanu a trecut printr-un proces de reorganizare în 2013 când așezământul a fost transformat din mănăstire de maici în mănăstire de călugări și părintele arhimandrit Antim David a fost numit stareț.

Mai multe imagini de la hramul Schitului Măgureanu, în curând, în Secțiunea Galerii Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 18

Id: 75418

Data: Nov 21, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar