Se inființeaza o noua parohie in localitatea germana Dachau

Duminică a fost oficiată prima Sfântă Liturghie pentru comunitatea românilor ortodocși din orașul Dachau, landul Bavaria, Germania. La slujbă au fost prezenți peste 50 de oameni care locuiesc în Dachau, Karlsfeld și München.

Slujba a fost oficiată de Preotul Alexandru Nan, protopop de Bavaria împreună cu diaconii Marius-Petrică Ciorbea și Nicolae Canciu, la biserica evanghelică „Gnadenkirche” din orașul bavarez.

Răspunsurile la strană le-a dat corul „Armonia” al Parohiei „Nașterea Domnului” din München.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a aprobat înființarea unei noi parohii pentru localitatea Dachau cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Alto”, sfânt ortodox din primul mileniu creștin, care s-a nevoit și a făcut misiune în zona Dachau, în secolul al 8-lea, informează Mitropolia Germaniei și a Europei de Nord.

După mai multe discuții purtate cu reprezentații comunității evanghelice din Dachau, aceștia vor pune la dispoziție locașul de cult pentru slujbele ortodoxe. Prima slujbă în limba română oficiată la Dachau a fost slujba Vecerniei, în data de 25 iunie 2022.

Slujirea ortodoxă este necesară datorită numărului mare de români care se stabilesc în această zonă.

Pe 1 octombrie, la Biserica „Nașterea Domnului” din Munchen diaconul Nicolae Canciu va fi hirotonit preot, de Mitropolitul Serafim, pentru parohia în formare de la Dachau.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Gemaniei și Europei de Nord

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 193

Id: 77399

Data: Sep 28, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).