Sesiune de comunicari stiintifice la Galati

DSC_1214

Arhiepiscopia Dunarii de Jos in parteneriat cu Asociatia Conservatorilor si Restauratorilor din Romania (A.C.R.R.O) a organizat prima editie a sesiunii de comunicari intitulata Atelierele restaurarii. Evenimentul a avut loc in perioada 1-2 septembrie 2016 la Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos din Galati, informeaza site-ul oficial Eparhiei.

Evenimentul a reunit profesori si experti in conservarea si restaurarea obiectelor de arta, din intreaga tara. La deschiderea oficiala a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In prima parte a intalnirii desfasurata joi, 1 septembrie 2016, participantii la sesiunea de comunicari au prezentat si analizat o serie de aspecte privind conservarea bunurilor de patrimoniu, diferitele modalitati si solutii de transport, conservare si expunere, precum si metodele de etalare in expozitia de baza.

Ziua a doua a intalnirii a fost rezervata unor excursii documentare la Ansamblul Manastirii Voievodale Maxineni din judetul Braila, la biserica Precista, dar si la Muzeul Satului Petru Caraman si Muzeul Pescaresc din padurea Garboavele din judetul Galati.

The post Sesiune de comunicari stiintifice la Galati appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 534

Id: 61064

Data: Sep 3, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar