Sf. Irodion de la Lainici, sarbatorit in Episcopia Canadei. A fost un om smerit si milostiv

În Catedrala Episcopală „Sf. M. Mc. Gheorghe” din St-Hubert, Canada, a fost cinstit marţi Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici.

Sfânta Liturghie în ziua de pomenire a sfântului a fost oficiată de Episcopul Ioan Casian al Canadei.

Ierarhul a rostit şi un cuvânt în care subliniat virtuţile Sfântul Irodion de la Lainici.

„Sf. Irodion se înscrie în tradiția marilor isihaști ai Bisericii Ortodoxe Române începută cu Sf. Vasile de la Poiana Mărului și continuată de Sf. Paisie de la Neamț, Sf. Gheorghe de la Cernica, Sf. Grigore Dascălul și Sf. Irodion de la Lainici. Ne gândim de asemenea în acest context și la mișcarea de mai târziu a Rugului Aprins de la Mânăstirea Antim. Iată cum o tradiție spirituală se întrupează în cuvintele și practica unor oameni duhovnicești”.

„Sf. Irodion de la Lainici a fost un om smerit, adevărat călugăr, iubitor de frați, milostiv înspre cei săraci, nevoitor în a nu judeca, în a priveghea, dormind doar 3-4 ore pe noapte, și făcând sute de metanii. Iată un model care trebuie să ne inspire. El a fost numit Luceafărul de la Lainici nu întâmplător, ci datorită faptului că a strălucit în practica rugăciunii isihaste și a virtuților spirituale precum izgonirea demonilor și vederea cu duhul. Sf. Irodion este exemplu de sfințenie și lucrare duhovnicească”, a afirmat PS Ioan Casian.

Credincioșii care au venit la slujbă au avut posibilitatea de a cinsti moaștele Sf. Irodion de la Lainici, ale Sf. Constantin Brâncoveanu și ale Sf. Grigore Dascălul (dăruite de Patriarhul Daniel) și ale Sf. Andrei Șaguna (dăruite de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului).

Foto credit: Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 31

Id: 76836

Data: May 5, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).