Sistem pentru persoanele cu deficiențe de vedere, implementat la nivel național de Poșta Romană

Poșta Romană a extins la nivel național sistemul „Step Hear” care vine in ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere. Sistemul a fost implementat experimental anul trecut la Oficiul Poștal nr. 39 din Capitală.

Tehnologia care le permite nevăzătorilor să acceseze servicii poștale fără ajutorul unui insoțitor a fost implementată la nivel național in 47 de oficii poștale, conform unui comunicat de presă transmis de Poșta Romană.

„Ne menținem angajamentul față de comunitatea noastră, așa cum am făcut timp de 162 de ani. De această dată, procesul de digitalizare al Poștei Romane se concentrează pe oferirea beneficiilor către o categorie vulnerabilă, facilitandu-le viața și contribuind la creșterea mobilității lor”, a subliniat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Romană”.

,,Poșta Romană este, la ora actuală, singura instituție care a gandit această accesibilizare la un nivel atat de amplu. Ii suntem recunoscători și ne dorim ca și celelalte instituții să urmeze acest exemplu”, a declarat Tudorel Tupiluşi, președinte Asociația Nevăzătorilor din Romania.

Sistemul Step-Hear constă intr-o aplicație care se descarcă gratuit de pe AppStore și Google Play in telefonul mobil și care, in momentul in care se interconectează cu senzorii instalați in oficiul poștal, va comunica un mesaj audio inregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților. Astfel, persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea descurca singure in interiorul oficiilor poștale, doar folosind această aplicație.

Foto credit: Trinitas TV


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 153

Id: 80378

Data: Feb 24, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).