Slujba arhiereasca in Duminica Ortodoxiei la Cluj

Preasfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte preoţii slujitori ai catedralei şi preoţi profesori de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu. După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Profesor Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj a dat citire pastoralei trimise de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în această duminică a Ortodoxiei.

La începutul scrisorii pastorale se aduce la cunoştinţa credincioşilor că în această Duminică a Ortodoxiei se sărbătoreşte, potrivit hotărârii luate de Sinodul de la Constantinopol din 843, biruinţa Ortodoxiei asupra tuturor ereziilor sau abaterilor de la dreapta credinţă. Tot în această zi se aminteşte şi de restabilirea cultului sfintelor icoane de Sinodul VII Ecumenic de la Niceea, din anul 787. De aceea, creştinii ortodocşi au fost îndemnaţi să apere credinţa ortodoxă şi să cinstească icoanele atât prin închinăciune şi sărutarea lor, cât şi prin iubirea arătată semenilor, în a căror fiinţă stă ascunsă icoana sau chipul lui Hristos.

La finalul pastoralei credincioşii au fost îndemnaţi să fie darnici şi milostivi cu aproapele lor şi să sprijine activităţile Bisericii. Aceasta în condiţiile în care în Duminica Ortodoxiei, în bisericile din Patriarhia Română, se organizează colecta pentru Fondul Central Misionar. Colecta se desfăşoară, în fiecare an, în Duminica Ortodoxiei şi în următoarele două duminici din Postul Mare. (Sursa: mitropolia-clujului.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 262

Id: 38721

Data: Mar 11, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar