Sufletul omului este o fantana care se alimenteaza din apa vie: Duhul Sfant, spune Episcopul Andrei

Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit duminică la Miercurea Ciuc. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în pridvorul Catedralei Episcopale și a vorbit, la predică, despre apa cea vie.

„Pânza freatică adapă toate fântânile, apa care nu se termină niciodată. Sufletul omului este o fântână care se alimentează din apa vie care este Duhul Sfânt”, a subliniat Preasfinţia Sa în omilia duminicală.

Părintele Episcop a citat din poetul Lucian Blaga, reamintind îndemnul lui: „Sapă frate, sapă, sapă! Până când vei da de apă! Sapă frate, sapă, sapă! Până dai de stele-n apă!”

„Tragem concluzia”, a spus ierarhul, „să oglindească cerul în sufletul celui care sapă în lucrările Sfântului Duh prin Sfintele Taine”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Pocrov a Catedralei Episcopale.

Duminica a cincea după Rusalii a făcut referire la întâlnirea Mântuitorului cu femeia samarineancă. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Biserica Catedrală cu hramul istoric „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost construită între anii 1929-1936 de preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a sfinţit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

După înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a devenit Catedrală Episcopală.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 10

Id: 70222

Data: May 19, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Calendar