Tot mai multe Botezuri de adulți in Episcopia Europei de Nord: Un suedez și o chinezoaica au devenit ortodocși

În zilele de 21 şi 22 mai 2022, Preasfinţitul Părinte Macarie a oficiat Sfânta Liturghie şi a botezat doi adulţi: un suedez şi o chinezoaică.

Duminică, în Biserica Paraclis Episcopal din Copenhaga, Regatul Danemarcei, PS Macarie a botezat-o pe tânăra chinezoaică Utto Xia Wu care a primit la Sfânta Luminare numele Maria, dar şi pe pruncele Sofia-Anastasia și Tea-Elena.

„Atunci când ne botezăm, ne naştem la o viaţă nouă. Ne naştem cu o viaţă pământească, istorică, însă renaştem în Taina Botezului cu o naştere eternă din apă şi din duh. Tocmai de aceea cristelniţa simbolizează pântecele Maicii Bisericii”.

„Aşa cum omul se naşte o dată din pântecele mamei sale, aşa renaşte sau se naşte din nou din pântecele Maicii Bisericii. Ne naştem trupeşte, însă ne naştem din nou duhovniceşte în taina Sfântului Botez”, a subliniat la eveniment Episcopul Europei de Nord.

Cu referire la tânăra chinezoaică nou botezată, Episcopul a spus: „Cu toate că ea este la maturitate acum, ea chiar s-a născut din nou, s-a îmbrăcat în Hristos şi este fericită şi bucuroasă”.

Tânăra a vorbit despre bucuria convertirii la credinţa ortodoxă.

„Este o binecuvântare şi totodată o mare bucurie pentru mine să primesc Sfântul Botez în Biserica Ortodoxă. Sunt recunoscătoare Preasfinţitului Părinte Macarie pentru sprijin şi ajutor”, a mărturisit Maria.

Sâmbătă, în Biserica Paraclis Episcopal din Göteborg, Regatul Suediei, Episcopul Macarie l-a botezat pe adultul suedez Constantin Zettergren care a primit la Botez numele marelui Împărat Constantin, dar şi pe prunca Eva-Sofia.

Credincioşii care au participat la evenimente au primit daruri din partea ierarhului.

Preasfinţitul Părinte Macarie a botezat anul acesta 8 adulţi care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă: suedezi, români, o chinezoaică, precum şi un tânăr evreu.

Citeşte şi: Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Göteborg: Episcopul Macarie a botezat un tânăr suedez

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).