Un nou club Credo Impact a fost inaugurat in Episcopia Hușilor

Al cincilea din cele 12 cluburi „Credo Impact” a fost inaugurat duminică în Parohia Pogănești din Episcopia Hușilor. Proiectul este iniţiat cu binecuvântarea Preasfințitului Părintel Ignatie, în colaborare cu Fundaţia „Noi Orizonturi” din Hunedoara.

Activitățile desfășurate în cadrul clubului se bazează pe modelul educației nonformale „service learning”, învățare prin servicii aduse comunității sau pedagogia pusă în slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin acțiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontală, bazată pe creșterea împreună în virtute, educație, ortopraxie.

Clubul din Pogănești se numește „Camarazii” și este format din 30 de copii și adolescenţi din satele componente ale comunelor Pogănești și Chersăcosu. Coordonatorii clubului sunt Pr. Flavius Iosif și doamna preoteasă.

Delegat din partea centrului eparhial a fost Marian Dumitru Rugină, consilierul Sectorului Activităţi cu tineretul, informează Doxologia.ro.

„Este provocator pentru noi toţi să realizăm proiecte în beneficiul comunităţii, proiecte pe care tinerii înșiși le aleg și le coordonează, pentru a culege ulterior roadele mult dorite, și anume pe de o parte bucuria beneficiarilor, iar pe de altă parte modelarea frumoasă a caracterelor tinerilor noștri”, a declarat părintele Flavius Iosif, liderul clubului „Camarazii”.

Tinerii vor participa săptămânal la activităţile clubului nou înfiinţat și vor învăţa să realizeze proiecte în folosul comunităţii.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar