Voluntari bucureșteni au curațat digul Lacul Morii

Voluntarii de la Comunitatea Pădurea Bucureşti, Go4Fun România şi Salvaţi Lacul Morii au smuls ambrozia, plantă alergenă, și au strâns selectiv deșeurile de pe digul Lacul Morii din Capitală. Acţiunea de ecologizare s-a desfășurat în două sâmbete consecutive: 20 și 27 iunie.

„Am continuat acţiunea de curăţenie în Sectorul 6, zona Dig Lacul Morii. A fost mult de lucru, mai mult decât ne-am aşteptat. După mai bine de 4 ore de muncă, cei aproximativ 50 de voluntari au colectat selectiv peste 100 de saci cu deşeuri”, au scris organizatorii pe Facebook.

Aceștia au adăugat că apreciază demersurile autorităților locale, cărora le-au solicitat să permanentizeze acţiunile de salubrizare și să amenajeze zona cu toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat public și balustrade pentru poduri.

Treptat, orașul revendică malul lacului pentru recreere și puțin aer proaspăt. Acțiunea voluntarilor este un exemplu de bună practică și inițiativă care va determina și autoritățile să creeze proiecte de succes.

Foto credit: Facebook / Pădurea București

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 39

Id: 70581

Data: Jun 29, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar