23 J Sf. Mc. Agripina; Sf. Sfintit Mc. Aristocle preotul

23-j-sf-mc-agripina-sf

1. Sfanta Mucenita Agripina - S-a nascut si a crescut in Roma. Tot aici a patimit pentru Mantuitorul nostru Iisus Hristos in timpul imparatului Valerian (252-260). In urma multelor chinuri la care a fost supusa, Sfanta Mucenita Agripina a primit cununa muceniciei. Trupul ei a fost luat de catre trei crestine, Vasa, Paula si Agatonica care l-au ingropat in Insula Silicia (Italia). La mormantul ei s-au savarsit multe vindecari minunate.

2. Sfantul Mucenic Aristocleu, preotul - A fost preot in orasul Tamasa din insula Cipru. In timpul persecutiei imparatului Maximian Galeriu (285-305), s-a ascuns intr-o pestera in munte. Peste ceva timp a aflat cum erau chinuiti crestinii din orasul Salamina. Atunci parintele Aristocleu a parasit pestera in care se ascundea si s-a dus in mijlocul acelora pentru a-i incuraja. Pe drum s-a oprit la Biserica "Sfantul Apostol Barnaba". De aici a plecat din nou la drum insotit de doi crestini, Dimitrian diaconul si Atanasie dascalul, care doreau si ei sa se afle in mijlocul celor ce patimeau pentru Domnul nostru Iisus Hristos. Toti trei au primit moarte martirica pentru marturisirea credintei in Iisus Hristos.

The post 23 J Sf. Mc. Agripina; Sf. Sfintit Mc. Aristocle preotul appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 645

Id: 60325

Data: Jun 23, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar