Accidentul din Ialomița| PS Timotei Prahoveanul: Moartea lor indurereaza nu doar familiile, ci o țara intreaga

La Catedrala Patriarhală au fost oficiate duminică rugăciuni pentru victimele tragediei din Ialomița atât pentru cei din spitale, cât și pentru cele zece persoane trecute la Domnul.

„Spațiul mediatic este plin de vești triste pe care le auzim aproape în fiecare zi. Aflăm de un accident cumplit în care au murit deodată zece compatrioți de-ai noștri. Moartea lor îndurerează nu doar familiile, ci o țară întreagă”, a afirmat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în cadrul predicii.

De câte ori ne rugăm către Mântuitorul Hristos pentru cei adormiți noi, de fapt, dorim să ne întâlnim cu El, Domnul vieții veșnice.

Biserica învață că mormântul nu este ultima filă a existenței, noi credem că Mântuitorul care a înviat din morți ne va dărui și nouă viață veșnică, a explicat Preasfinția Sa.

De aceea când pomenim pe cineva care a trecut din lumea aceasta, nu-l numim mort, iar pe pomelnic nu scriem MORȚI ci ADORMIȚI, pentru că aceștia au adormit cu nădejdea învierii și a vieții veșnice.

În continuarea omiliei rostite duminică la Catedrala Patriarhală, ierarhul a făcut referire la perspectiva Bisericii asupra morții.

„Moartea este un accident care aduce tulburare, cauzat de neascultarea Lui Adam și a Evei”, a menționat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cărțile de spiritualitate ale părinților bisericii vedem cu câtă bucurie așteptau moartea cei cu adevărat apropiați de Dumnezeu, considerându-o ca o zi de Paște

Paștele înseamnă trecere, iar moartea nu este decât o trecere de la cele efemere la cele veșnice.

Părintele Cleopa, a spus Preasfinția Sa, îi învăța pe credincioși să aibă întotdeauna în față două lucruri pentru a putea ajunge la Dumnezeu: frica de Dumnezeu și gândul la moarte.

În acest context Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a recomandat pilda de bunătate, de profundă înțelegere în fața durerii omenești pe care Mântuitorul o arată în minunea Învierii fiului văduvei din Nain (Luca 7: 11-16)

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 44

Id: 68104

Data: Oct 7, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar