Ajutor pentru elevi : Voluntarii Catedralei Naționale sprijina cu laptopuri elevi din localitatea prahoveana Bara

Campania „Ajutor pentru elevi”, desfășurată de voluntarii Catedralei Naționale, a ajuns în localitatea prahoveană Bâra.

În acțiunea de miercuri, voluntarii au dăruit 10 laptopuri pentru pentru copiii din familii defavorizate, care frecventează Centrul Social „Sfântul Nectarie” al parohiei Bâra.

Parohia Bâra i-a identificat pe cei 10 tineri, aceștia urmând să beneficieze de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educaţie, prin oferirea celor necesare desfășurării optime a activităților școlare.

Astfel, elevii vor beneficia de consiliere psihologică şi psihoterapie, precum și de ghiozdane, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau alte produse specifice, necesare în procesul de învățare.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

„Continuăm să venim în sprijinul copiilor aflați în situații sociale dificile. De data aceasta, am venit în Parohia Bâra unde am întâlnit alți 10 copii cu posibilități materiale reduse. Noi încercăm, prin această campanie, cu sprijinul specialiștilor, să redăm speranța acestor copii într-o viață mai bună. Pentru că au dreptul la această șansă”.

La rândul său, Adina Vodă, directorul Școlii Gimnaziale din Balta Doamnei, județul Prahova, a precizat:

„Cred că este cel mai important proiect la care participă de până acum. Cred că este unica lor șansă de a reuși ceva în viață, pentru că fără această oportunitate nu cred că ar avea posibilitatea să-și depășească situația în care se află acum, pentru că sunt copii care provin din familii cu o situație materială precară, fără strictul necesar acasă, copii pentru care școala și ceea ce li se oferă prin acest proiect reprezintă șansa lor de a reuși în viață”.

În cadrul campaniei sunt înscriși 30 de elevi din județele Ilfov și Prahova. Campania se desfășoară pe  parcursul unui an calendaristic.

La finalul activității, copiii au primit daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).