Alaturi la greu și-a atins obiectivul de 100.000 de euro pentru spitalele sucevene

Platforma Alături la greu a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a reușit să strângă fondurile pentru dotarea spitalelor din eparhie cu aparatura necesară îngrijirii pacienților care suferă de Covid-19.

În mai puțin de două luni, cu ajutorul mai multor donatori importanți, printre care Patriarhia Română și Arhiepiscopia Europei Occidentale și Meridionale, platforma Alături la greu a reușit să strângă 100.000 de euro.

Din fondurile colectate, arhiepiscopia a achiziționat deja echipament de protecție și aparatură medicală suplimentară pentru spitalele din Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Au fost donate deja un ventilator, cinci aparate de monitorizare a funcțiilor Drager VISTA120S, concentratoare de oxigen și un ecograf Doppler Color portabil de ultimă generație.

„Iar lucrurile frumoase nu au luat sfârșit. Vă vom ține la curent pe măsură ce vom finaliza procedura de achiziții pentru spitale”, anunță administratorii pe pagina de Facebook a platformei. Ei mai atrag atenția că sistemul de donații rămâne deschis pentru cei care mai vor să contribuie.

Platforma Alături la greu este o inițiativă a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. La începutul crizei de sănătate Covid-19, eparhia a mai donat un sistem performant de testare și 2.000 de kituri de testare în valoare totală de 100.000 de euro, pentru ca Spitalul Județean Suceava să poată depista infecția cu coronavirusul care produce Covid-19.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 10

Id: 70219

Data: May 19, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Calendar