Arhiepiscopia Sibiului incepe reabilitarea unui centru social care va oferi asistenta pentru 200 de varstnici

Arhiepiscopia Sibiului începe reabilitarea Centrului Catedral Social „Sf. Treime” care va putea acorda, din aprilie 2022, asistență pentru 200 vârstnici.

Centrul va oferi condiții de socializare şi petrecere a timpului liber, terapii de recuperare şi relaxare, organizare şi implicare în activităţi comunitare şi culturale, asistenţă şi suport pentru familia persoanei vârstnice, suport pentru realizarea activităţilor administrative şi gestiunea bunurilor, educaţie informală pentru o viaţa sănătoasă şi activă, dar şi acţiuni caritabile pentru vârstnicii aflaţi în situații dificile.

De asemenea, centrul va acorda activităţi de kinetoterapie şi îngrijire în sănătate mintală pentru persoane vârstnice: screening pentru identificarea problemelor emoţionale şi de sănătate, inclusiv a celor de sănătate mintală, consiliere şi suport pentru vârstnici în ceea ce priveşte recunoaşterea şi tratarea promptă a tulburărilor mintale şi neurologice.

Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Centrului Catedral Social „Sf. Treime” va costa 4.287.725,50 lei din care finanțare nerambursabilă FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională): 1.784.776,77 LEI, finanțare nerambursabilă de la bugetul național: 764.904,32 lei, cofinanțarea beneficiarului 1.606.864,63 lei și valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, 131.179,78 lei.

Contractul de finanțare a fost semnat de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului în data de 10 iunie, iar anunțul de începere a lucrărilor a fost transmis miercuri, 5 august.

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Sursă foto: nationalhealthexecutive.com


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 29

Id: 70928

Data: Aug 6, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar