Arhiepiscopul de Canterbury, impresionat de activitatea filantropică a Mitropoliei Basarabiei

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, s-a intalnit joi, la Chișinău, cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Discuțiile au vizat in special colaborarea interconfesională in vederea sprijinirii persoanelor vulnerabile, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei.

Arhiepiscopul de Canterbury a subliniat faptul că este extrem de impresionat de acțiunile Mitropoliei Basarabiei in domeniul social-filantropic.

Grația Sa Justin Welby, l-a felicitat pe IPS Petru pentru solidaritatea și ajutorul oferit de Mitropolie atat in perioada pandemică, cat și in criz refugiaților ucraineni, ajutor care a avut ecou in toată comunitatea europeană.

In semn de apreciere, Arhiepiscopul Justin Welby i-a oferit ierarhului roman distincția „Crucea Canterbury” (Canterbury Cross).

Inaltpreasfințitul Părinte Petru a declarat că se simte onorat pentru astfel de aprecieri și vizite inalte, dar și că este imbucurător faptul că eforturile Mitropoliei aduc rod in folosul tuturor oamenilor, mai ales a celor aflați in nevoie.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 153

Id: 77998

Data: Mar 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).