Au inceput taberele Episcopiei Caransebeșului. Peste 700 de beneficiari in proiect

Peste 720 de copii beneficiari, mai bine de 100 de formatori și voluntari, 16 tabere educaționale, beneficiari din peste 30 de comunități și 80 de zile de tabără – sunt cifrele pe care și le propune în acest an proiectul educațional „Împreună pentru copiii noștri” al Episcopiei Caransebeșuluiconcretizat în cele două tipuri de tabere: Tabăra din Inima Satului (TDIS) în localitățile rurale și Tabăra din Inima Familiei (TDIF) în cele urbane.

Proiectul a început miercuri, 15 iunie, prin Tabăra de la Mehadia.

Acest concept de tabere propune copiilor o serie de ateliere în context non-formal și interactiv, între care: educație pentru viață, dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, ateliere artistice, jocuri, concursuri și seri tematice, precum și ateliere de formare duhovnicească.

„Ne așteaptă o vară lungă, plină și suntem convinși că frumoasă. Ne-am pus în rucsaci, cu toții, câte aproximativ 700 de zâmbete și mii de amintiri și iată-ne că mergem să le împărțim fiecărui copil, timp de trei luni de zile”, a declarat Anita Radics, Coordonatoarea rețelei de voluntari.

Programul de tabere se va desfășura în perioada 15 iunie – 3 septembrie 2022. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

Proiectul este derulat prin Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și al partenerilor locali, respectiv parohiile, unitățile de învățământ și autoritățile locale din cele 16 localități care vor găzdui taberele în această vară. De asemenea, beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin și al altor parteneri, precum: Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, Centrul de Tineret Moniom și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 14

Id: 77153

Data: Jun 16, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).