Campionatul de Fotbal al Arhiepiscopiei Sucevei: S-au stabilit primele finaliste

Calendarul competițional al Campionatului de Fotbal dedicat tinerilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a fost încărcat în săptămâna care se încheie cu o serie de meciuri disputate în zonele Rădăuți și Suceava.

Primele echipe parohiale de tineri, campioane zonale, calificate la faza finală de la Suceava, sunt VDS TEAM Vicovu de Sus (Protopopiatul Rădăuți) și Gura Humorului (Protopopiatul Suceava II), informează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților (ASR).

Echipa din Vicovu de Sus și-a câștigat locul în Marea Finală trecând de echipa parohială de tineri din Putna, scor 2-1, iar formația din Gura Humorului s-a calificat mai departe învingând tot cu scorul 2-1 echipa din Bosanci.

23 echipe parohiale de tineri au luat startul în cadrul competiției zonale, în săptămâna 18-23 iulie, 17 formații din Protopopiatul Rădăuți și 6 din Protopopiatul Suceava II.

„Pentru tineri este o ocazie inedită, incredibilă, de a participa la o competiție de fotbal, unde se întrec cu alți tineri din alte parohii, din alte zone. Cei mai mulți dintre ei sunt obișnuiți cu mersul duminică de duminică la biserică, unii dintre ei fiind cântăreți buni la strană. După zicala din bătrâni ‹cin’ s-aseamănă s-adună›, suntem convinși și că toți tinerii conștientizează că fără Dumnezeu nu putem face nimic. Tot talentul și sclipirea se datorează luminării minții pe care doar Dumnezeu o dă”, spune pr. Justinian-Remus A. Cojocar, Director Departament Tineret ASR.

„Un șut bun, materializat în gol, face diferența pe tabelă, așa cum în viață un pas către Dumnezeu poate schimba destinul unui tânăr în mult bine”.

În perioada următoare, tabloul Marii Finale se va completa cu alte echipe parohiale de tineri pentru Protopopiatul Suceava I, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc și Protopopiatul Fălticeni.

Vezi și De vorbă cu Alexandru Tudor (I): De la sport la performanță sufletească. Campionatele Bisericii

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 38

Id: 74232

Data: Jul 23, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar