Capela Spitalului de Boli Infecțioase Cluj: IPS Andrei a sfințit racla pentru moaștele Sfantului Irodion de la Lainici

Mitropolitul Clujului a vizitat luni Capela Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde a binecuvântat racla care adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici și a sfințit icoana cu chipul sfântului.

Alături de ierarh au slujit consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru-Constantin Ciui, preotul de slujire caritativă din cadrul spitalului – pr. Cosmin Florin Biriș și preotul Ioan Tănase Chiș, de la  Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Florești.

Slujba a fost oficiată în prezența managerului spitalului, ec. Ioan Mureșan, a cadrelor medicale și universitare, precum și a altor credincioși.

Ierarhul a vorbit despre lucrarea tămăduitoare a Mântuitorului Iisus Hristos, Care lucrează prin oameni, „doctorii cei mici”.

Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care își ajută aproapele aflat în nevoie și pun în aplicare una din faptele milei trupești: a-i ajuta pe cei bolnavi.

Capela Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, ocrotită de Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan, a fost amenajată la începutul anilor ’90, la demisolul instituției medicale, de pe strada Iuliu Moldovan, nr. 23. În perioada 2016-2017, capela a fost reamenajată și împodobită cu pictură, fiind sfințită la data de 24 mai 2017, de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Din luna mai a anului 2016 până în prezent, preot de slujire caritativă este pr. Cosmin Florin Biriș, care este și consilier juridic în cadrul spitalului.

Fragmentul din moaștele sfântului a fost dăruit capelei spitalului de Mănăstirea Lainici.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 193

Id: 77398

Data: Sep 28, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).