Catapeteasma Bisericii Sfantul Dumitru – Poșta din Capitala a fost sfințita

Catapeteasma Bisericii „Sfântul Dumitru – Poștă” a fost sfințită duminică, cu ocazia cinstirii Sfântului Apostol Iuda Tadeul, a cărui icoană se află în lăcașul de cult. Slujba a fost oficiată de delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Pr. Mihai Săsăujan, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cu privire la acest moment, Pr. Vicar eparhial a vorbit despre ce înseamnă cu adevărat acest moment pentru comunitatea parohială și pentru istoria bisericii bucureștene.

„Suntem astăzi prezenți pentru a da mărturie despre un moment foarte important, acela a sfințirii catapetesmei Bisericii ‹Sfântul Dumitru – Poștă›”, a spus Pr. Mihail Săsăujan în deschiderea cuvântului.

„Astăzi este o mare sărbătoarea, este prima duminică după Rusalii, este duminica în care toată Biserica creștin-ortodoxă prăznuiește Duminica Tuturor Sfinților, o zi extraordinar de importantă pentru viața fiecăruia dintre noi dar și pentru viața comunităților parohiale din care facem parte”.

„Trebuie să reflectăm în primul rând la o temă atât de frumoasă pentru fiecare dintre noi, tema sfințeniei. Cine poate să ajungă sfânt înaintea lui Dumnezeu, ce înseamnă sfințenia”, a adăugat în încheiere Vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La final, Pr. paroh Mihai Gojgar a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o cruce de binecuvântare, tămâie din Oman și mai multe cărți.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).