PS Ieronim Sinaitul a binecuvantat lucrarile de renovare de la o parohie prahoveana

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a binecuvântat duminică lucrările de renovare efectuate în Parohia „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din localitatea Bâra, județul Prahova. Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul exterior, amenajat în incinta lăcașului de cult.

Lucrările efectuate au inclus: Repararea exteriorului bisericii, montarea unei noi pardoseli din granit și a unui nou sistem de încălzire, consolidarea și repararea clopotniței, montarea de noi cruci pe turlele bisericii, construirea unei case parohiale și amenajarea curții.

Manopera lucrărilor a fost realizată de Pr. paroh Dumitru Toma împreună cu fratele său și cu credincioșii din parohie.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre sfinți și mijlocirea pe care aceștia o aduc înaintea lui Dumnezeu.

„Sfințenia absolută este a lui Dumnezeu, iar oamenii se împărtășesc din sfințenia Lui. Sfințenia nu își are izvorul în noi, sfințenia unora dintre oameni pe care îi avem în calendar și pe care Biserica i-a proclamat sfinți și îi pomenim nu este o sfințenie izvorâtă din firea lor, ci este o sfințenie prin participare, prin legătură, prin comuniune cu Dumnezeu”.

De aceea sfinții, argumentează Episcopul vicar patriarhal, „sunt adesea numiți prieteni ai lui Dumnezeu, pentru că sunt aproape de El, prin felul de viața pe care l-au dus și din virtuțile pe care le-au practicat”.

„Sfinții au deschidere și către Dumnezeu și sfințenia Lui, și către noi și firea noastră omenească. De aceea noi, pe de o parte îi iubim și îi cinstim pentru că s-au învrednicit de acest mare dar a lui Dumnezeu”, a adăugat în încheiere ierarhul.

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a felicitat eforturile comunității parohiale, în special cele ale Pr. paroh Dumitru Toma, pe care l-a hitotesit iconom stavrofor.

De asemenea, primarul localității Balta Doamnei și fratele părintelui paroh au primit din partea ierarhului Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).