Deși încă nu este deschisă publicului, Catedrala Națională devine tot mai accesibilă în spațiul virtual. În apropiere de Sfintele Paști a fost activat noul site, iar de câteva luni au fost deschise pagini oficiale de Facebook și Instagram.
„Sperăm ca în anul 2025 să ne ajute Bunul Dumnezeu și sfinții Lui să sfințim noua pictură a Catedralei Naționale”, anunța Patriarhul Daniel în martie.
Noul site al Catedralei Naționale prezintă și identitatea vizuală a lăcașului de cult național, care va fi și un important punct de atracție turistică.
Potrivit creatorilor, logo-ul Catedralei Naționale are la bază trei elemente simbolice: Sfânta Treime, Purtarea de grijă a lui Dumnezeu și Comuniunea din Biserică.
Fațada principală cu cele trei turle vizibile din față, în care turla Pantocrator domină compoziţia, a fost utilizată în logo pentru a reprezenta înălţarea progresivă spre împărăţia Sfintei Treimi. Evidențierea arcurilor și cupolelor rotunjite, caracteristice arhitecturii religioase în stil bizantin, duce cu gândul la purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Iar confluența liniilor care compun logo-ul subliniază comuniunea Bisericii.

Catedrala-nationala.ro aduce o variantă îmbunătățită a structurii vechiului site, catedralaneamului.ro. La secțiunea „Despre” se prezintă istoricul, conceptul și simbolismul teologic al catedralei.
Secțiunea „Media” din noul site prezintă evoluția lucrărilor la catedrală și este actualizată periodic cu imagini. Este disponibilă și o simulare a construcției finalizate. De asemenea, această secțiune preia articole apărute în presa religioasă și laică referitoare la acest proiect național.
O altă secțiune informează despre Paraclisul Catedralei Naționale și numeroasele campanii derulate de voluntarii acestui lăcaș de cult.
În mod firesc, noul site prezintă modalitățile în care poți sprijini finalizarea Catedralei Naționale, iar pentru cei ce doresc să doneze special pentru pictură există redirecționare spre pictamcatedrala.ro.
Pe rețelele de socializare, la câteva luni de la deschiderea conturilor, deja mii de urmăritori se interesează de catedrală. Vezi și tu ce postează Catedrala Națională pe Facebook și Instagram.
Sursă foto: Facebook / Catedrala Națională
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 323
Id: 76760
Data: Apr 24, 2022
Imagine:
În prima zi de Paști, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat Vecernia Învierii la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.
Slujba, numită și „A doua Înviere”, a fost oficiată împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton în capela „Sfinţii Apostoli Petru .....
Data: Apr 24, 2022
La Vecernia Învierii, Patriarhul Daniel a semnalat că Evanghelia ni-L arată pe Hristos Cel răstignit și înviat activ, lucrător și doritor să se întâlnească cu cei ce cred în El și Îl iubesc.
„După învierea Sa din morți, Hristos nu s-a mai întâlnit cu .....
Data: Apr 24, 2022
O ucraineancă atee în vârstă de 42 de ani, refugiată la Mănăstirea Văratec, s-a convertit la Ortodoxie și a fost botezată în Sâmbăta Mare.
Stavr. Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Varatec, a relatat pentru
Data: Apr 24, 2022
Patriarhul României a privit slujba din noaptea de Paști ca icoană a învierii de obște la sfârștiul veacurilor și a explicat de ce această ceremonie începe afară, noaptea și de ce se afișează Crucea în loc să fie ascunsă, ca obiectul care a cauzat moartea lui Hristos.
.....Data: Apr 24, 2022
„Să ne ajute Dumnezeu ca această lumină să fie purtată în sufletele noastre cu evlavie și cu bucurie și s-o răspândim în jurul nostru prin cuvinte de încurajare, fapte de ajutorare, mai ales față de cei care sunt triști, pribegi sau refugiați din Ucraina”, a spus Preafericitul .....
Data: Apr 24, 2022
Credincioşii parohiei româneşti din Zagreb au participat în perioada 22-26 aprilie la programul liturgic specific Praznicului Învierii Domnului: la Slujba Prohodului din Vinerea Mare, la Slujba Învierii și la Vecernia de Paște sau a doua Înviere.
La Slujba Învierii .....
Data: Apr 26, 2022
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Credinta si cultura azi - Cultura informatiei. Pledoarie pentru cunoastere (14 05 2017)
Biserica azi - Crucea, de la simbol la atitudine de viata (13 09 2016)
Valoarea faptei - Icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului
Secvente Trinitas - Parohia Ortodoxa Romana din Ulm, Germania.(23 07 2015)
Biserica azi - Crucea si rastignirea Mantuitorului Iisus Hristos in crestinismul timpuriu (15 03 2017)
Cuvant pentru suflet - Sfantul Apostol Toma (04 10 2017)
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).