Cerc pastoral in parohia Holm, Podu-Iloaiei

Tema întâlnirii din această lună, ,,Martiriul Sfinţilor Brâncoveni“, a fost susţinută de părintele Ioan Drăgoi de la Parohia ,,Sfântul Nicolae“ din Podu-Iloaiei, coordonatorul Cercului pastoral. În lucrarea sa, părintele a relatat viaţa Sfântului Constantin Brâncoveanu, martiriul său din Constantinopol, dar şi implicaţiile jerfei în viaţa de familie, a fiecărui creştin.

De asemenea, părintele Bogus Gheorghe de la parohia Sineşti a adăugat câteva cuvinte, evidenţiind rolul major pe care l-a avut martiriul Sfinţilor Brâncoveni de-a lungul istoriei:  ,,Jertfa mântuitoare a  Sfântului Constantin Brâncoveanu, a fiilor săi şi a sfetnicului Ianache, are efect în zilele noastre şi în veşnicie, căci, deşi, am pierdut un voievod, am câştigat un rugător în Împărăţia Cerurilor. Gestul curajos al Sfântului ne-a apărat şi credinţa, dar şi neamul. Dacă Brâncoveanu ar fi renunţat la credinţă, atunci probabil astăzi, ţara noastră ar fi fost în acceaşi situaţie cu a unor ţări vecine.“

Părintele paroh Cătălin-Ionuţ Dascălu a încheiat cuvântul de învăţătură, mulţumind atât preoţilor participaţi, cât şi credincioşilor,  pentru bucuria de a fi împreună în rugăciune şi slujire.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 367

Id: 40953

Data: May 26, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar