Conferinta de toamna in Protopopiatul Tinca, jud. Bihor

oradea-2

Preotii din Protopopiatul Tinca, Episcopia Oradiei, au participat joi, 13 octombrie 2016, la conferinta preoteasca semestriala de toamna. Evenimentul a avut loc in sala de sedinte a Protopopiatului Tinca. Sedinta a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, noteaza site-ul oficial al Eparhiei.

Ședinta a fost precedata de Sfanta Liturghie si de slujba de Te Deum, oficiate in Biserica Sfantul Ierarh Nicolae din Tinca. Din sobor au facut parte parintele Radu Rus, consilier pentru invatamant si activitati cu tineretul la Centrul Eparhial, parintele Vasile Popa, protopopul Protopopiatului Tinca, si parinte Mihai Ninel Iancu, parohul bisericii din Tinca.

In deschiderea conferintei, parintele Radu Rus a prezentat referatul Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, luminat pastor si misionar al dreptei credinte, material pregatit de parintele Alexandru Dulca, cadru didactic la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea.

In cuvantul de binecuvantare, Preasfintia Sa a adresat un indemn la continuarea misiunii pastorale in cadrul parohiilor Protopopiatului Tinca, la solidaritate si unitate, avand ca model pe Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul. La randul sau, parintele Vasile Popa a multumit Episcopului Oradiei pentru prezenta.

La final, parinte Cristian Rus, consilier cultural si relatii mass-media la Centrul Eparhial, a dat citire comunicatului intitulat Precizare privind conferintele realizate de asa zisii monahi marturisitori aghioriti al Biroului de Presa al Patriarhiei Romane.

The post Conferinta de toamna in Protopopiatul Tinca, jud. Bihor appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 587

Id: 61225

Data: Oct 15, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar