Conferinta duhovniceasca a Inaltpreasfintitului Parinte Timotei

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea".

Tema conferinţei a fost "Gânduri legate de semnificaţia duhovnicească a Tainei Spovedaniei şi Împărtăşaniei", înscriindu-se în seria conferinţelor dedicate Anului omagial euharistic - 2014. IPS Timotei a tratat aceste două teme importante din mai multe puncte de vedere, şi anume: istoric, liturgic, dogmatic, canonic, duhovnicesc; dând şi nenumărate exemple din bogata experienţă personală. Conferinţa încununează întrunirea studenţilor teologi veniţi de la mai multe facultăţi de teologie din ţară, pentru Simpozionul naţional studenţesc "Semnificaţia duhovnicească a Tainei Spovedaniei şi a Împărtăşaniei în viaţa tinerilor", care se desfăşoară în aceste zile la Arad.

În finalul conferinţei, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a răspuns întrebărilor auditoriului, legate de temele conferinţei şi de alte preocupări spirituale ale celor prezenţi. Prezentarea conferinţei a fost făcută de preşedintele ASCOR Arad, Marius Lăscoiu-Martin.

După încheierea conferinţei studenţii teologi au avut prilejul de a vizita străvechea Mănăstire Hodoş-Bodrog, vizitând biserica veche, muzeul şi alte obiective din incinta mănăstirii, iar apoi, s-au bucurat de o agapă frăţească, oferită  prin bunăvoinţa părintelui stareţ arhim. Nestor Iovan. (Sursa: episcopiaaradului.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 273

Id: 39017

Data: Mar 20, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar