Copiii de la Cercul de pictura din Hartop au strans 9000 de lei pentru mozaicul Catedralei Naționale

Copiii de la Cercul de pictură din Hârtop, județul Suceava, care și-au licitat lucrările de Ziua Copilului pentru a sprijini pictarea în mozaic a Catedralei Naționale, au strâns 9.000 de lei în acest scop. Banii sunt destinați pentru susținerea realizării icoanei în mozaic a Învierii Domnului din absida nordică.

„Mulțumim în mod deosebit tuturor celor care au donat! Oricât de mult ne-am strădui, oricât de multe ore am sta să pictăm, dacă nu ar fi Donatorii nu am putea să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus”, au transmis pe Facebook membrii cercului de pictură.

Ei le-au mai mulțumit și celor care au ajutat prin aprecierea și distribuirea postării lor, precum și Primăriei Hârtop, care susține activitatea cercului.

„Deși știu că vom fi ca o picătură într-un ocean, vom deveni ctitori pentru eternitate”, a explicat atunci pentru Basilica.ro Dimitra Vasiliu, în vârstă de 19 ani.

Licitația a fost inițiată chiar de Ziua Copilului, astfel că se poate spune că, de ziua lor, acești copii au făcut un dar pentru Catedrala Națională. Donatorii și copiii care au pictat vor fi incluși într-un pomelnic.

„Dacă donăm pentru Catedrală, e ca o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul pe care l-am primit, talentul de a picta”, a spus Natalia, elevă în clasa a III-a.

Cercul de pictură din Hârtop este coordonat de profesoara Denisa Vasiliu de la after-school-ul din localitate.

Așa va arăta icoana în mozaic a Învierii Domnului care va fi realizată în absida nordică a Catedralei Naționale. Va avea suprafața de 173 de metri pătrați, fără a lua în calcul ornamentele adiacente. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Următoarea cauză pentru care copiii și-au licitat lucrările a fost sprijinul pentru Irene Ecaterina, fetița cea mică a Arhid. Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale. Irene Ecaterina are trei ani și Sindrom Down și a fost recent diagnosticată cu leucemie.

Donează și tu pentru mozaicul Catedralei Naționale:

  • Online, direct pe site-ul pictamcatedrala.ro, selectând unul dintre cele două butoane, care vă vor direcționa spre secțiunea de plată cu cardul în moneda aleasă de dumneavoastră, LEI sau EURO.
  • Direct la orice unitate de cult din cadrul Bisericii Ortodoxe Române urmând a primi chitanță personalizată cu mențiunea „Pentru pictura Catedralei Naționale”.
  • Prin SMS la 8822 cu mesajul Pictura în valoare de 2 EUR (nu se aplică TVA) valabil în: Vodafone, Orange și Telekom.
  • Prin depunere de numerar sau virament bancar în următoarele conturi BCR ale Patriarhiei Române:

Cont pictura în lei: RO91RNCB0075004895030395
Cont pictura în euro: RO64RNCB0075004895030396
Cont pictură în dolari: RO26RNCB0075004895030110

  • Prin redirecționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit, completând formularul 230.

Alte informații despre pictură

Tel.: 0799.887.955
Email: [email protected]

Vezi și:

Foto credit: Cercul de Pictură Hârtop

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 35

Id: 77170

Data: Jun 20, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).