Cuvantul trebuie să fie validat de trăire: PS Damaschin referitor la puterea de convingere a Sfintei Ecaterina

La hramul Bisericii de lemn din Rădășeni, județul Suceava, Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a elogiat puterea cuvantului marii mucenițe Ecaterina.

„Sfanta Ecaterina a reușit să schimbe gandul a cincizeci de filosofi păgani, inrădăcinați in credința lor, să devină și ei creștini și să devină la randul lor mucenici”, a spus vineri PS Damaschin, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Impăratul a văzut că nu numai că nu au convertit-o, nu doar că nu i-au schimbat gandirea sfintei, ci s-au schimbat ei, au devenit creștini și atunci i-a condamnat pe toți la moarte. După aceea, Sfanta Ecaterina a fost intemnițată. Și acolo, pe două sute de gardieni, dimpreună cu mai marele lor, Porfirie, și pe aceia i-a convertit, i-a determinat să aleagă Creștinismul”, a detaliat ierarhul.

„Cuvant cu putere multă le-a dat Dumnezeu sfinților mucenici, pe de-o parte pentru ca să nu se rușineze de invățătura, credința ortodoxă, iar pe de altă parte, această putere multă pe care Dumnezeu o dădea omului respectiv venea și pentru faptul că acest cuvant al lui era conform cu viața lui. Ce spunea aceea și trăia”.

„Să invățăm din viața Sfintei Ecaterina, din Sfintele Scripturi pe care le auzim, că trebuie să fim onești cu noi inșine. Și cuvantul nostru, pentru a fi autentic, trebuie să fie validat de viața noastră”, a spus PS Damaschin la Rădășeni.

Biserica de lemn „Sfinții Mari Mucenici Mercurie și Ecaterina” din Rădășeni a implinit anul acesta patru secole de la sfințire.

In cadrul slujbei, ierarhul a oficiat două hirotonii pe seama Mănăstirii Vadu Negrilesei. La final, a conferit o serie de ordine eparhiale. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al eparhiei.

Vezi aici mai multe fotografii de la eveniment.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 186

Id: 77431

Data: Nov 28, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).