Dr. Carmen Hera, voluntara cabinetului stomatologic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-a mutat la cele veșnice

Angajați și voluntari ai Arhiepiscopiei Bucureștilor au condus-o miercuri pe ultimul drum pămantesc pe dr. Carmen Maria Hera, medic dentist care a activat ca voluntar la unul dintre cabinetele de stomatologie inființate de Arhiepiscopia Bucureștilor.

„Cu umilință și tristețe in suflet, ne plecăm in fața divinului in aceste momente grele, pentru a comemora viața binecuvantată a unui medic deosebit”, a transmis, pentru Basilica.ro, Laura Irimia, coordonatoarea Centrului de zi pentru copii „Sfanta Muceniță Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„In lumina credinței și a harului său, doamna doctor Carmen Maria Hera a slujit comunitatea noastră cu devotament și generozitate. Ca medic stomatolog, a fost nu doar o mangaiere pentru durerile trupești, ci și o rază de speranță in sufletele celor aflați in nevoi.”

Dr. Carmen Maria Hera era implicată in activitățile medico-sociale ale Arhiepiscopiei Bucureștilor de peste un deceniu, mai precis din 2013: a fost atat voluntar al Centrului de zi pentru copii „Sfanta Muceniță Sofia”, cat și la Cabinetul stomatologic „Sfantul Pantelimon”, unde a activat in beneficiul copiilor din medii defavorizate.

Angajați și voluntari ai Arhiepiscopiei Bucureștilor au participat miercuri, 17 aprilie, la inmormantarea dr. Carmen Maria Hera, medic voluntar la Cabinetul stomatologic social „Sf. Pantelimon”. Sursa foto: Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia”

„Prin faptele sale nobile și actele de caritate, a răspandit bunătatea și compasiunea intr-un mod care va continua să dăinuie in memoria noastră și in inimile celor cărora le-a atins viața”, afirmă Laura Irimia.

Anul trecut, dr. Carmen Maria Hera s-a implicat in Proiectul „Educație pentru Sănătate in Comunitate”, derulat de Fundația „Sfanta Macrina”- Ajutor și Recuperare Medico-Socială pentru Copii in Dificultate (A.R.M.S), organizație inființată de Arhiepiscopia Bucureștilor.

A susținut ateliere gratuite de educație pentru sănătate in beneficiul persoanelor vulnerabile social, transmițandu-le informații despre igiena orală și corporală, despre rolul alimentației sănătoase și al mișcării fizice și despre accesul la servicii socio-medicale din comunitate.

„In ciuda luptei sale eroice impotriva unei boli necruțătoare, Carmen a rămas un exemplu de curaj și putere interioară, incredințandu-se in voia divină și in mangaierea credinței sale. Astăzi, o părăsim pe această lume pămantească cu inimile indurerate, dar avem incredere că, in prezența Domnului, Carmen găsește acum pacea și alinarea pe care le-a căutat atat de indelung”, a mai spus Laura Irimia.

„Rugăm ca Dumnezeu să ii dăruiască odihnă veșnică și să umple inimile celor apropiați cu harul Său divin in aceste momente de durere și tristețe.”


Pe langă Cabinetul stomatologic „Sfantul Pantelimon” din Sectorul 4 al Capitalei, unde lucra dr. Carmen Maria Hera, Arhiepiscopia Bucureștilor a mai inaugurat recent, in Sectorul 2, incă un cabinet de medicină dentară, Policlinica Socială Stomatologică „Zambet pentru toți”, inființată in parteneriat cu primăria de sector.

Sursa foto: Fundația „Sf. Macrina”

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 91

Id: 80824

Data: Apr 18, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).