Episcopia Tulcii a inaugurat un nou centru social pentru ingrijirea persoanelor cu dizabilitați

Preasfințitul Părinte Visarion a inaugurat și binecuvântat joi un nou centru social pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități în municipiul Tulcea. Aflat sub ocrotirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Așezământul social „Lebăda” are o capacitate de 50 de locuri, pacienții primind asistență medicală, religioasă și psihologică permanentă.

„Este o datorie de suflet a noastră să avem grijă de persoanele cu dizabilități și mai ales față de cei vârstnici și ne bucurăm că astăzi cu ajutorul lui Dumnezeu am binecuvântat acest nou așezământ și am adus un licăr de speranță pentru cei care își vor desfășura aici activitatea, pentru cadrele medicale, dar și pentru asistați”, a declarat Preasfințitul Părinte Visarion pentru Trinitas Tv.

„Cu siguranță că Dumnezeu, cel care veghează asupra tuturor, le va dărui lor răbdare, pace și binecuvântare în așa fel să arătăm că suntem urmași ai Mântuitorului Iisus Hristos”, a mai spus Părintele Episcop.

Totodată, Părintele Anghel Enache de la Capela „Sfântul Nectaria” a Căminului de bătrâni din Tulcea a vorbit despre necesitatea unui astfel de centru.

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să întărească slujirea pe care o avem de săvârșit aici împreună cu toți cei care sunt angajați ai acestui centru, pentru a avea parte de roade duhovnicești și o misiune rodnică în folosul celor care se află în acest centru”, a mai spus Pr. Anghel Enache.

În România funcționează aproximativ 720 de centre sociale și instituții de îngrijire ale Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, în cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Române, se află în derulare un număr de 1.114 proiecte și programe sociale, din care: 62 cu finanţare externă, 34 cu finanţare publică, 894 finanțate din fonduri proprii şi 124 cu finanţare mixtă.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).