Episcopul Nicodim i-a pomenit pe doi dintre foștii guvernatori ai Băncii Naționale a Romaniei

Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei a oficiat luni o slujbă de pomenire pentru doi foști guvernatori mehedințeni ai Băncii Naționale a Romaniei, la care a participat și o delegației a instituției.

La parastasul săvarșit la Sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei din Drobeta-Turnu Severin au fost pomeniți Ioan Gh. Bibicescu la 100 de ani de la trecerea in veșnicie și Dimitrie Burileanu, care a trecut la viața veșnică in urmă cu 70 de ani la inchisoarea Sighet.

Reprezentanții BNR au depus coroane de flori la mormintele celor doi guvernatori, aflate in Cimitirul „Sfantul Gheorghe” din municipiu.

In acest context, a fost organizat la Sala de Spectacole a Palatului Culturii „Theodor Costescu” simpozionul „Guvernatori mehedinţeni ai BNR”. Tot aici a fost lansat volumul „Guvernatori Mehedinţeni ai Băncii Naţionale a Romaniei” semnat de Ileana Mateescu şi Marcel Mateescu.

Publicul participant a putut vizita o expoziţie de documente originale in Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „I. Gh. Bibicescu”, al cărei fond de carte a fost donat de guvernator.

Evenimentul comemorativ s-a incheiat cu un moment muzical susținut de Corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei și cu un program folcloric al tinerei artiste Ziana Filofteia Bardeanu.

Ioan G. Bibicescu a fost Guvernator al Băncii Naționale a Romaniei intre anii 1916 – 1921, iar Dimitrie Burileanu in perioada 1927 – 1931.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Abonează-te�la�newsletter-ul Basilica!


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 156

Id: 80813

Data: Apr 17, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).