Un părinte de la Cernica a murit la varsta de 49 de ani: A fost intendentul patriarhului Teoctist

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica a trecut la Domnul luni, la varsta de 49 de ani. A fost intendent al Patriarhului Teoctist.

Părintele Ioachim Enea s-a născut in data de 20 februarie 1975, primind la botez numele Ioan. A avut o soră geamănă și alți 6 frați, dintre care unul a ajuns, de asemenea, ieromonah.

După absolvirea școlii gimnaziale din satul natal Cerchejeni, județul Botoșani, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea, la varsta de 14 ani.

A fost tuns in monahism in anul 1995, la varsta de 20 de ani, de părintele stareț Iosif Grigore.

Intre anii 1996-1997, efectuează stagiul militar obligatoriu, fiind incorporat la Botoșani și detașat la București. Ulterior depunerii jurămantului militar, a fost trimis ca jandarm la Patriarhie, unde il intalnește pe vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care, remarcandu-l ii oferă funcția de intendent.

In perioada petrecută la Patriarhie, iși continuă studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, pe care le aprofundează apoi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

A fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Cernica in anul 2007 de către Inaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. De atunci și pană in prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

Slujba de inmormantare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cernica, incepand cu ora 12:00.

Foto credit: Mănăstirea Cernica / Facebook


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 75

Id: 80819

Data: Apr 17, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).